Home » Rólunk

Rólunk

A Választásirendszer.hu a Political Capital Institute által létrehozott, folyamatosan bővülő tartalmú tematikus portál, amellyel segíteni kívánjuk a választási rendszerek működése iránt érdeklődők tájékozódását. Oldalunkon rendszeresen közlünk rövid, közérthető elemzéseket és állásfoglalásokat, illetve a szakértők és a politikai döntéshozók számára is hasznos kutatásokat, tanulmányokat, tudományos publikációkat, valamint választási adatokat és azok értékelését.

Intézetünk nemzetközi szinten is elismert szakmai tapasztalatokkal rendelkezik a választási rendszerek vizsgálata terén. 2006 óta mind a sajtóban, mind a szakmai nyilvánosságban részletesen foglalkozunk a választási rendszer működésének elemzésével. Az elmúlt években több alkalommal is önálló kezdeményezéseket, javaslatokat fogalmaztunk meg, az átfogó választási reform témájában pedig szakmai vitát indítottunk.

Az országgyűlési választási rendszer átalakításának elemzését, az új szisztéma működésének és következményeinek megismertetését a Political Capital Institute és a Social Development Institute az Open Society Foundations Think Tank Alapjának támogatásával végzi.

A választási program szakmai vezetője László Róbert, a Political Capital Institute választási szakértője, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (korábban Budapesti Corvinus Egyetem) választási igazgatási szakirányának oktatója.