Home » Elemzések, Kommentárok

Cáfolható az igazolással szavazás összeesküvés-elmélete

12 April 2010 Szerző: Címkék: Nincs komment

Már a választás napja előtt terjedni kezdtek az igazolással lakóhelyüktől távol szavazók miatti összeesküvés-elméletek. Miközben vasárnap este a választási műsorok az OVB tanácstalanságát közvetítették, egyre nyíltabban merültek fel a szavazás megkérdőjelezésével kapcsolatos találgatások, a helyzetre Sólyom László köztársasági elnök is reagált. Érdemes megnézni közelebbről is a következő napok egyik slágertémáját, néhány olyan választókerületet, ahol látványosan magas lehetett a nem helyi szavazók száma.

Szúrópróba-szerűen megnéztünk 4 kritikus szavazókört, ahol hosszan tartó sorok alakultak ki. A 4-ből csak 3 helyen szerepeltek jobban az EVK-átlagnál a fideszes jelöltek, de nem különösebben kiemelkedően. Szanyi Tibor körzetében viszonylag nagy az eltérés, de ez magyarázható azzal, hogy a nem XIII. kerületi szavazók között jóval nagyobb a Fidesz támogatottsága. Az érintett szegedi szavazókörben pedig a Jobbik és az LMP teljesített EVK-átlag felett, míg a Fidesz és az MSZP alatta. A XI. kerületi adatokat még nem ismerjük, a szavazatszámlálást mára halasztották.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*